ODRŽANA ONLINE NADZORNA MISIJA SVJETSKE BANKE

 

 

Redovna Nadzorna misija Svjetske banke o praćenju realizacije Projekta registracije nekretnina održana je onlajn u predviđenom tereminu u periodu od 22. do 27. aprila 2020. godine.

Zbog situacije izazvane pandemijom virusa korona (COVID-19) projektni tim Svjetske banke u okviru redovne misije održao je onlajn sastanke sa predstavnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

 

Tokom misije predstavljeni su postignuti rezultati u okviru praćenja aktivnosti Projekta registracije nekretnina, od kojih su određeni indikatori za praćenje premašili predviđene vrijednosti čime su predstavnici Svjetske banke izuzetno zadovoljni, istakao je Jasenko Nedinić vršilac dužnosti pomoćnika direktora za normativne poslove, evropske integracije i međunarodne projekte.

 

Takođe, razgovarno je i o pandemiji izazvanoj virusom korona (COVID-19) i predstavljene su mjere zaštite koje je RUGIPP poduzeo u cilju sprečavanja širenja virusa korona, a sve u cilju blagovremenog sprovođenja projektnih aktivnosti.

 

Pored toga, razgovarano je o aktivnstima planiranim u okviru dodatnog finansiranja koje je Upravni odobor Svjetske banke odobrio, a čija se efektivnost očekuje nakon što nadležne institucije BiH sprovedu potrebne procedure.

 

U ponedjeljak, 27. aprila 2020. godine održan je završni sastanak putem video poziva u kojem je učestvovao vršilac dužnosti pomoćnika direktora za normativne poslove, evropske integracije i međunarodne projekte Jasenko Nedinić, na kojem su usaglašeni dalji koraci koji će osigurati da se Projekat registracije nekretnina uspješno završi i da počne druga faza projekta.

FaLang translation system by Faboba

Kontakt informacije

Republika Srpska
Republička uprava za geodetske
i imovinsko-pravne poslove

Trg Republike Srpske br. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Faks: +387 51 318 006


e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radno vrijeme: pon-pet 07:30-15:30 h