ДЕЛЕГАЦИЈА РУГИПП-а у СЛУЖБЕНОЈ ПОСЈЕТИ РЕПУБЛИЧКОМ ГЕОДЕТСКОМ ЗАВОДУ СРБИЈЕ

 

Делегација Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) на челу са директором Босиљком Предраговић састала се 20. новембра 2019. године у Београду са директором Републичког геодетског завода Србије (РГЗ) Борком Драшковићем и његовим сарадницима.

 

 

Током састанка разговарано је о сарадњи РУГИПП-а и РГЗ-а, те потписивању споразума којим би се досадашња успјешна сарадња двије институције наставила и у наредном периоду.

 

За РУГИПП су посебно значајна искуства РГЗ-а у изградњи централног депоа за аналогни архив, с обзиром да интензивно ради на дигитализацији архивске грађе РУГИПП-а.

 

Представници РУГИПП-а и РГЗ-а разговарали су о кориштењу средстава ИПА фондова. Између осталог, било је ријечи о искуствима Србије у области прикупљања и обраде података добијених помоћу ЛИДАР снимања.

 

Поред директора РУГИПП-а у службеној посјети РГЗ-у боравили су помоћници директора РУГИПП-а за економско-финансијске послове Драган Станковић; нормативне послове, европске интеграције и међународне пројекте Јасенко Нединић; информационе технологије катастра непокретности Станко Свитлица, те начелник Одјељења за дигитални архив Милена Јосиповић.  

 

ГАЛЕРИЈА СЛИКА 

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h