Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове учествује у реализацији капиталних пројеката Републике Српске

 

 

Дана 26.03.2012. године у Бањалуци директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове др Тихомир Глигорић, заједно са својим сарадницима одржао је састанак са  представницима норвешке компаније Technor Energy AS d.o.o. за БиХ директором Каи Бастесеном и господином Владимиром Аљетићем.

 

Норвешка компанија Technor Energy ASA се бави искориштавањем обновљивих природних ресурса као што је градња мини-хидроелектрана, изградња брана и система акумулације.

 

Повод за овај састанак је наставак сарадње на изградњи мини-хидроелектрана на ријеци Босни који представљају капиталне инвестиције из развојног програма Републике Српске.

 

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове је спремна за наставак сарадње и реализацију свих припремних геодетско-техничких и правних послова који су у њеној надлежности и који су потребни за реализацију капиталних пројеката као што је изградња мини-хидроелектрана, које је Влада Републике Српске утврдила да су од општег интереса.

 

Реализација капиталних пројеката из области електроенергетике који су предвиђени у Економској политици Владе Републике Српске за 2012. годину као што је изградња мини-хидроелектрана на ријеци Босни су неки од примарних циљева које подржава Републичка управа зе геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске те их је уврстила у планиране активности у овој години.

 

FaLang translation system by Faboba

Contact information

Republic of Srpska
Republic administration for geodetic
and property affairs

Trg Republike Srpske No. 8
78 000 Banja Luka

Tel: +387 51 338 000
Fax: +387 51 318 006

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Business hours: mon-fri 07:30-15:30 h